*** Tiedote/Talous ja nuoret TAT: Nuorten talousosaamista pitää kehittää yhteistyössä eri tahojen kanssa ***

15.07.2019, 18:55 Tiedotepalvelu

SuomiAreenassa allekirjoitettiin tänään julkilausuma nuorten talousosaamisen kehittämisestä. Julkilausumassa vaaditaan muun muassa lisää puhetta rahasta. Allekirjoittajina olivat Nyt tehdään nuorten talousosaamissopimus! -keskustelun osallistujat Opetushallituksen opetusneuvos Kristina Kaihari, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n PK-johtaja Jouni Hakala, Opettajankoulutusfoorumin varapuheenjohtaja Seija Mahlamäki-Kultanen sekä Stadin ammatti- ja aikuisopistossa opiskeleva oppisopimusharjoittelija Miia Sailama.

Talousosaamissopimuksen neuvottelijat keskustelivat nuorten talousosaamisen kehittämisestä kolmesta eri näkökulmasta: mitä talousosaaminen on, miten vastuun pitäisi jakautua koulun ja kodin välillä sekä millaisen roolin yritykset voivat ottaa asiassa. Keskustelun päätteeksi neuvottelijat äänestivät julkilausuman sisällöstä. Keskustelun nuorimmalla osallistujalla, 21-vuotiaalla oppisopimusharjoittelija Sailamalla oli mahdollisuus käyttää veto-oikeutta, mikäli lausuman sisältö ei olisi hänen mielestään nuorille riittävä. Neuvottelijat olivat erimielisiä ainoastaan taloustiedon oppiaineeksi tekemisestä, joten se jätettiin pois. Kaikki allekirjoittivat julkilausuman seuraavalla sisällöllä:

"Neuvottelun lopputulos on erinomainen esimerkki siitä, että nyt on oikea hetki ottaa suuria askeleita nuorten talousosaamisen kehittämisessä. Tahtoa ja näkymiä löytyy niin opetuksen, opettajankoulutuksen kuin elinkeinoelämänkin puolesta - ja mikä tärkeintä, nuoret itse haluavat kehittää omaa talousosaamistaan", kommentoi Talous ja nuoret TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen neuvottelun tuloksia tuoreeltaan.

Nyt tehdään nuorten talousosaamissopimus! oli TATin, Nordnetin, Suomen Ekonomien ja Suomen Kauppakorkeakoulut (ABS) ry:n yhdessä järjestämä keskustelu SuomiAreenassa maanantaina 15.7.2019.

<ul> <li>TET- ja kesätyöpaikkojen tarjoaminen on osa vastuullista yritystoimintaa.</li> <li>Suomeen tarvitaan kansallinen talousosaamisen strategia. Sitoudumme osaltamme mukaan strategian kehittämiseen.</li> <li>Opettajankoulutukseen pitäisi lisätä talousopetusta.</li> <li>Rahasta pitää puhua kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Edistämme rahasta puhumista.</li> <li>Kutsumme ja kannustamme myös muita kutsumaan nuoret mukaan pöytiin, joissa puhutaan rahasta ja päätetään talousasioista.</li> </ul>

Yhteyshenkilöt:

Viivi Ali-Löytty

Viestintäpäällikkö

040 776 9040

viivi.ali-loytty@tat.fi

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

STT
Bookmark and Share