Kaakkois-Suomi saattaa saada kaksi näytöstä rajuilmasta - Kiira matkaa kohti eteläistä Saimaata

Helsinki 12.08.2017, 21:17 Kotimaa

Kiira-rajuilma on jättänyt Länsi-Suomen rauhaan ja suuntaa kohti Kaakkois-Suomea, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Rajuilma kulkee kohti eteläistä Saimaata, Mikkelin ja Imatran välimaastoon.

Lähituntien aikana Kiiraksi nimetty raju-ilma riepottelee Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa ja Etelä-Savoa.

Myös Itä-Suomessa on mahdollisuus rajulle ukonilmalle.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että Länsi-Suomeen ei enää tule toista yhtä voimakasta rajuilmaa, mutta Kaakkois-Suomi saattaa kokea illan aikana kaksi rajuilmaa.

Helteisin ja ukkosille soveltuva ilmamassa väistyy vähitellen illan ja yön aikana Suomen itäpuolelle.

llmatieteen laitos antoi aiemmin illalla pääkaupunkiseudulle vaaratiedotteen erittäin voimakkaista ukkospuuskista. Ilmatieteen laitos kehotti ihmisiä siirtymään sisätiloihin pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla voimakkaiden ukkospuuskien vuoksi.

Yli 47 000 taloutta vailla sähköä, junaliikenteessä ongelmia

Uudellamaalla, Hämeessä ja Kymenlaaksossa oli ennen iltayhdeksää yli 47 000 asiakasta vailla sähköä rajuilman vuoksi.

Ratajärjestelmävikojen vuoksi kaikki Lahden ja Helsingin väliset junat ajetaan toistaiseksi Riihimäen kautta, kertoo Liikennevirasto. Haarajoen ja Mäntsälän matkustajat kuljetetaan bussikuljetuksin.

Viraston mukaan ratalaitteiden viat johtuvat sääolosuhteista. Korjausarviota ei toistaiseksi ole.

Pääkaupunkiseudulle iskenyt myrsky on haitannut myös kehäradan junaliikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Kiira sekoitti Flow´n pasmat

Kiira-rajuilma sekoitti Helsingin Suvilahdessa järjestetyn Flow-festivaalin muutamaksi tunniksi. Ulkolavojen esiintymiset ja yleisön sisäänpääsy keskeytettiin hetkeksi, kun rajuilma riehui alueella.

Tapahtuma tiedotti väliaikaisesta esitysten keskeyttämisestä ja sisäänpääsykiellosta illalla hieman ennen puolta kahdeksaa. Ohjelma jatkui osalla lavoista kello kahdeksan aikaan, ja yleisöä päästettiin jälleen sisälle tapahtuma-alueelle.

Lavojen turvallisuus varmistettiin ennen kuin ohjelman jatkumista, ja ihmisiä kehotettiin noudattamaan järjestyksenvalvojien ohjeita sekä kuuntelemaan lavajuontajien ohjeita. Kello yhdeksään mennessä ohjelma oli päässyt käyntiin, lukuun ottamatta yhtä lavaa, jonka loppuillan esitykset peruttiin.

Perjantaista sunnuntaihin kestävälle festivaalille odotetaan kolmen päivän aikana yhteensä 75 000 kävijää

STT
Bookmark and Share